Bartek Mária vagyok, IBM tanúsítvánnyal rendelkező adatelemző, statisztika-magántanár.

Régóta tanítom-, és tanulom én magam is ezt az izgalmas tudományt. Sok pszichológussal, kutatóval, és a legkülönfélébb szakok hallgatóival dolgoztam már együtt elemzéseken, szakdolgozatokon,vizsgára való felkészülési folyamatokban.

Lenyűgöz, hogy a világ jelenségeit (legyenek azok akár mentális jellemzők-, műtéti kimenetelek-, vagy befektetések) számokká lehet alakítani, és ezekből a számokból azután következtetéseket lehet levonni a valóságra nézve. Érdekel, hogy hogyan lehet ezt minél precízebben és hatékonyabban végrehajtani – hogy korrekt eredményeket kapjunk; így gyarapodjon a világról alkotott tudásunk.

Ugyanakkor tisztában vagyok azzal is, hogy a statisztikát nagyon kevés intézményben tanítják jól; emiatt komoly kutatóknak is jelentős hiányosságaik lehetnek, a diákok pedig borzasztóan frusztrálódnak – akár ki is esnek a képzésből, hiszen a statisztika több egyetemen sajnos még ma is szórótantárgy.

Ezen igyekszem segíteni, és meggyőződésem, hogy sokkal többen képesek megérteni a statisztikai alapvetéseket, mint ahányan nem. Ha neked is problémáid vannak a statisztikával, akár már kutatóként dolgozol, akár a cégednél kaptál egy túl nagy falatnak tűnő elemzési feladatot, vagy össze kéne raknod a szakdolgozatod statisztikai részét – vedd fel velem a kapcsolatot! Minden erőmmel azon leszek, hogy számodra is minél inkább fájdalommentessé tegyem a statisztikát.